Usluge – Embryolab RS
Usluge

Da biste uživali u najboljim uslugama uz visoki i sertifikovani kvalitet, u klinici Embryolab primenjujemo sistem kontrole naših usluga sa najstrožim mogućim standardima.

Naučnici i stručnjaci u klinici Embryolab se konstantno informišu o razvoju nauke i novim činjenicama, da bismo bili u mogućnosti da pružimo čitav spektar usluga asistirane humane reprodukcije

Želim da znam koje opcije imam

INSEMINACIJA

Intrauterina inseminacija je metod asistirane humane reprodukcije, pri kojoj se direktno u unutrašnjost materice prenosi obogaćeni uzorak sperme, koji je prethodno adekvatno obrađen u laboratoriji.

KLASIČNA VANTELESNA OPLODNJA

Klasična vantelesna oplodnja je spontano sjedinjavanje jajne ćelije i spermatozoida u laboratorijskim uslovima. Ovaj metod zahteva normalne parametre sperme.

IMSI

Metod IMSI je poboljšana tehnika mikrofertilizacije (ICSI) tokom koje se spermatozoidi uveličavaju uz pomoć odgovarajućih mikroskopa i tako nam se daje mogućnost da odaberemo najadekvatnije spermatozoide, a da se pritom izbegnu oni sa nepravilnostima.

Kada se metod mikrofertilizacije (ICSI) kombinuje sa metodom uveličanja spermatozoida (IMSI), tada se :

 • poboljšava verovatnoća trudnoće i rođenja zdrave dece
 • smanjuje verovatnoće pobačaja.
 • VANTELESNA OPLODNJA

  Vantelesna oplodnja je postupak tokom kog se jedna jajna ćelija oplođava spermatozoidom van tela žene, a embrion koji se stvara unosi se pod odgovarajućim uslovima u matericu.

  MIKROFERTILIZACIJA (ICSI)

  Mikrofertilizacija (ICSI) je postupak gde ste specijalnom tankom iglom u jajnu ćeliju uvodi jedan spermatozoid. U klinici Embryolab primenjujemo ovu tehniku sa velikim uspehom kod parova koji imaju probleme sa:

  • muškim sterilitetom
  • lošim kvalitetom jajnih ćelija
  • jako niskim brojem jajnih ćelija
  • nezadovoljavajućim kontaktom jajne ćelije i spermatozoida

  UZGOJ BLASTOCISTA

  Poslednjih godina sve više je zastupljeno produženje perioda kultivacije do 5. dana, tako da embrion dostiže stadijum blastociste. Embrioni koji dostižu ovaj stadijum bolje se usađuju u endometrijum i mogu u visokom procentu da rezultuju trudnoćom.

  Uz pomoć tehnike IMSI odabiramo najzdravije spermatozoide da bismo obezbedili veći procenat uspeha.

  Želim da znam koje opcije postoje

  Uzimanje tkiva iz testisa

  BIOPSIJA TESTISA (TESE)

  U slučajevima azoospermije radi se biopsija testisa, tokom koje se uzimaju višestruki uzorci tkiva iz testisa, da bi se ustanovilo prisustvo spermatozoida.

  MICRO-TESE

  Ovim metodom, specijalista urolog, uz upotrebu mikroskopa, uočava zdrave kanale u kojima je veća verovatnoća da postoje spermatozoidi. Ove uzorke odmah kontroliše klinički embriolog, koji pomoću drugog mikroskopa u toku hirurške intervencije kontroliše uzorke i proverava prisustvo spermatozoida.

  PUNKCIJA TESTISA TANKOM IGLOM

  U klinici Embryolab imamo mogućnost da uzmemo spermatozoide iz testisa tankom iglom u slučajevima gde je dijagnostikovana opstruktivna azoospermija, a gde je potvrđena dobra spermatogeneza, ili u slučajevima kada partner nije u mogućnosti da da uzorak sperme na dan aspiracije jajnih ćelija.

  UZIMANJE SPERME HIRURŠKIM PUTEM

  Više od 1000 slučajeva tokom 15 godina našeg iskustva daju nam sledeće statističke podatke.

  Statistika MICRO-TESE:

  • 1 od 2 žene ispod 35. godine dobiće dete.
  • 1 od 3 žene iznad 35. godine dobiće dete.
  • uvećava verovatnoću pronalaženja spermatozoida
  • 50% i veća verovatnoća za oplodnju

  da bi se vaš san ostvario zakažite posetu!

  Želim da znam koje opcije postoje

  PREIMPLANTACIONA GENETIČKA DIJAGNOZA

  Preimplantaciona genetička dijagnoza je snažno oružje za parove koji se suočavaju sa povećanom verovatnoćom da njihova deca naslede neku genetsku bolest.

  Klinika Embryolab je jedna od prvih u Grčkoj, koja je 2007-me godine uvela preimplantacionu dijagnostiku sa izuzetno visokim procentom uspešnih trudnoća, dok je deo naših rezultata objavljen u međunarodnim naučnim časopisima.

  Preimplantaciona genetička dijagnoza se deli u 2 kategorije:

  Α) PGD: kontrola bolesti koje se javljaju usled neke genske mutacije (na primer mediteranska anemija) i

  Β) PGS: kontrola koja se odnosi na hromozomske poremećaje

  GENETSKO SAVETOVANJE

  Genetsko savetovanje je savremena nauka i uz pomoć alata genetske analize pomaže da se rode deca bez genetskih bolesti.

  Genetsko savetovanje može da odredi sa veoma velikom tačnošću kolika je verovatnoća da se rodi zdravo dete, vršeći procenu na bazi preimplantacione genetičke dijagnostike.

  U klinici Embryolab, stručni genetski savetnik, akreditovan od strane Evropskog saveta genetske medicine (EBMG), podržava najbolje izbore za najsigurniji rezultat.