Prostor – Embryolab RS

Prijem


U klinici Embryolab primamo ljude koji nam ukazuju poverenje, u prostoru koji je kreiran tako da pruža dobro raspoloženje, udobnost i osećaj bliskosti od samog početka vašeg pokušaja da postanete roditelji.

Prirodno okruženje, ljubaznost, pozitivna energija i mirna atmosfera vas dočekuju pri svakoj poseti klinici Embryolab.

Biram najbolje za sebe!


360ο experience

Prostor


Klinika Embryolab je smeštena u modernoj zgradi, na 2500 m2, u istočnom Solunu, i do nje je lako stići iz centra i sa aerodroma. Raspolaže velikim brojem parking mesta, bežičnim internetom, i-pad uređajima za surfovanje po internetu, kablovskom televizijom.

Prostor se sastoji od prostorije za prijem stranki, dečijeg kutka, ginekoloških ambulanti, operacionih sala, soba za oporavak, embriološke i androloške laboratorije, soba za uzimanje uzorka sperme, mikrobiološke i anesteziološke laboratorije, prostorija za uzimanje krvi, laboratorije citogenetike, soba za savetovanje, soba za planiranje terapija, sterilnih prostorija, upravnih kancelarija, sala za konferencije i obuku zaposlenih.

Upoznaj i ti kliniku Embryolab.
15 godina smo sa vama u najvažnijem koraku vašeg života


Video

Odgovaramo na sva pitanja.
Nemojte oklevati, pitajte nas!

Nakon embriotransfera, koliko vremena je potrebno da čekam rezultate?
Nemojte se oslanjati na simptome trudnoće. Predlažemo da uradite nalaz beta-HCG iz krvi, otprilike 10 dana nakon embriotransfera, da bi saznali rezultate. Do tada pokušajte da budete strpljivi i da se ne izlažete stresu.
Imam 40 godina, udata sam 3 godine. Pokušavali smo da dobijemo dete, ali bez uspeha i razmišljam da se podvrgnem inseminaciji. Čula sam da su procenti uspešnih intervencija mali. Da li ću možda tako izgubiti još više vremena?
Metod intrauterine inseminacije koristi se od samog početka asistirane humane reprodukcije, uz razne varijacije. Može da ima najveći procenat uspešnosti začeća u poređenju sa prirodnim začećem – posebno kod parova kod kojih se ne manifestuje neki ozbiljniji problem, mada ovaj metod zaostaje u odnosu na vantelesnu oplodnju. Takođe, pre nego što se odlučite na inseminaciju treba da znate da postoje određeni preduslovi, kao što su prohodni jajovodi i dobar spermogram, da bi inseminacija uspela. Dakle, ako zadovoljavate ove preduslove, možete probati ovaj metod. Medjutim ukoliko imate 40 godina, ovaj vremenski period treba da bude relativno kratak. Obično se odmah predlaže vantelesna oplodnja. Na taj način vreme neće biti izgubljeno, a procenat uspešnosti asistirane reprodukcije mnogo je veći.
Koje su prednosti, a koje mane vantelense oplodnje kod para koji želi da na taj način dobije potomke i koliko to utiče na njihov život?
Pitanja koja postavljaš zahtevaju dug i kompleksan razgovor, ali ćemo pokušati da se osvrnemo na osnovne stavke. Vantelesna oplodnja je metoda koju primenjujemo da bismo pomogli parovima koji se bore sa problemom steriliteta da postignu željenu trudnoću i dobiju zdravo dete. Velika prednost je ta što možemo da kontrolišemo svaki stadijum ovog postupka uz pomoć specijalnih pregleda, da bismo utvrdili u čemu je problem. Nakon što saznamo uzrok problema bićemo u mogućnosti da predložimo rešenja koja će povećati verovatnoću uspeha. Sa druge strane, glavna mana vantelesne oplodnje je trošenje, ne samo kada je reč o novcu, već kada su u pitanju i osećanja. To je postupak u kom se zahteva da se par psihički pripremi, jer on sam po sebi podrazumeva vreme i volju, u meri u kojoj može uticati na svakodnevni život. Iz ovog razloga bi trebalo da odabereš centar za vantelesnu oplodnju u kom će vam psiholog specijalizovan za asistiranu humanu reprodukciju pružati psihološku podršku.
Kako se odvija metod zamrznutih jajnih ćelija i na koji način?
Proces krioprezervacije jajnih ćelija opet počinje putem stimulacije jajnika. Nakon uzimanja jajnih ćelija ne krećemo u oplodnju, već nastavljamo sa krioprezervacijom jajnih ćelija. Ovaj metod ima jako dobre rezultate u postizanju trudnoće nakon odmrzavanja i oplođenja ovih jajnih ćelija, kada je krioprezervacija odrađena putem metoda vitrifikacije, koja predstavlja najsavremeniji metod krioprezervacije.