Putujem – Embryolab RS

Međunarodni odsek


PRIMAMO PAROVE IZ CELOG SVETA

U Internacionalnom odeljenju klinike Embryolab govorimo vaš jezik: engleski, srpski, francuski, italijanski, bugarski, rumunski, ruski u cilju pružanja što je moguće bolje usluge.

Nezavisno od udaljenosti, u svakom trenutku postoji personalizovana nega i podrška. Naš cilj je da uživate u najsavremenijim terapijama asistirane humane reprodukcije, uz personalizovanu negu i podršku u svakom trenutku.

Tokom čitavog vašeg putovanja do plodnosti, prati vas specijalizovani koordinator asistirane humane reprodukcije , odgovara na vaša pitanja i pruža vam podršku tokom terapije.

Važno je da mi predstave stvari onakvim kakve jesu i da znam istinu na svakom koraku

ORGANIZUJEMO VAŠE PUTOVANJE


Organizujemo vaše putovanje na najefikasniji mogući način, u okviru vremena kojim raspolažete i koordiniramo sve formalnosti, da se vi ne biste izlagali stresu tokom trajanja terapije.

Naš međunarodni tim je na raspolaganju da vam da neophodna uputstva i smernice, putem e-pošte, preko Skajpa ili telefona

+30 2310 473000 International line
+1 6467366722 US
+61 281884750 AU
+44 2033222292 UK
+49 221 98256005 Germany
+33 975189167 France
+39 0694805887 Italy

Možete nas pozvati gde god da se nalazite.
Govorimo vaš jezik!

Stojimo vam na raspolaganju.
Ovde počinje putovanje do plodnosti!

Kontakt

Ko pita, ne skita.
Ne oklevaj, pitaj šta god te zanima.

Imam endometriozu, da li to može uticati na moju plodnost? Da li ću morati da radim vantelesnu oplodnju?
Iako je teško definisati tačan broj, endometrioza se smatra relativno čestim oboljenjem, jer se procenjuje da je ima oko 10 do 15% žena. Može se pojaviti uz niz različitih simptoma ili bez njih, zbog toga se i naziva podmuklim oboljenjem. Što se tiče plodnosti, smatra se da 30-40% žena sa endometriozom imaju poteškoće pri začeću. Iako nije dokazano na koji način endometrioza može da uzrokuje sterilitet, veruje se da u ovom mehanizmu ulogu igra više faktora. Naravno, u ozbiljnijim stadijumima oboljenja postoje individualni faktori koji utiču na prirodno začeće, kao što su athezije oko jajovoda ili velike endometriotične ciste na jajnicima. Iako ne posedujem više informacija o vašem slučaju, ne isključujem mogućnost da je endometrioza uticala na plodnost. Uprkos tome, postoje rešenja koja mogu biti od pomoći. Lečenje endometrioze laparoskopijom povećava verovatnoću trudnoće kako kod prirodnog začeća, tako i kod vantelesne oplodnje. Takođe, uz pomoć savremenih procedura asistirane reprodukcije možemo još više povećati procenat uspeha, kroz personalizovanu terapiju.
Moj partner i ja smo odlučili da imamo bebu, ali se brinem da će nam to teško poći za rukom. Da li je potrebno da uradimo prenatalne preglede?
Sa druge strane, godišnji pregled kod ginekologa je od velikog značaja, posebno kada postoje planovi o trudnoći. Smatram da će za početak biti dovoljni sledeći pregledi da bi se napravila procena tvog zdravstvenog stanja: ultrazvučni pregled materice i jajnika u kombinaciji sa nalazom krvi, pregled dojki i papa test. Ukoliko nakon godinu dana pokušavanja ne uspete da ostvarite vaš cilj, bilo bi dobro da posetite neki od specijalizovanih centara asistirane humane reprodukcije.
Koje tačno preglede žena treba da uradi vezano za zdravstveno stanje materice, pre nego što ode na embriotransfer? Čula sam za određene briseve koje je potrebno uraditi .
Tačno je da dobro zdravstveno stanje vagine, a posebno materice, ima značajnu ulogu za implantaciju embriona i uspeh vantelesne oplodnje. Dobro zdravstveno stanje se može oceniti kliničkim pregledom i kulturom sekreta, kako iz vagine tako i iz vaginalnog dela grlića materice. Ovaj pregled ne bi trebalo vršiti tokom ciklusa jer se tada smanjuje verodostojnost nalaza. Sa druge strane, ocena zdravstvenog stanja materice iziskuje posebne preglede. Prvenstveno, ultrazvukom se može oceniti tekstura i morfologija materice. Takođe, može se raditi kultura endometrijuma, samo što ovaj uzorak ne bi trebalo uzimati tokom ciklusa. Moj je predlog da se uzimanje uzorka obavi nekoliko dana nakon završetka ciklusa specijalnim aparatom za uzimanje uzorka iz endometrijuma u specijalizovanom centru. Reč je o modernom metodu bez anestezije, koji vam neće teško pasti, a dobićemo verodostojne rezultate. Na ovaj način se može ustanoviti eventualno postojanje nekog mikroba u materici, što se može izlečiti.